Burgery z tuńczykiem
Burgery z tuńczykiem
Bardzo proste i smaczne danie, aczkolwiek kaloryczne, jednak od czasu do czasu można sobie na nie pozwolić.
Składniki na 4 burgery:
- cebula pokrojona w kostkę (ilość zależy od gustu);
- duży ogórek marynowany (ilość zależy od gustu);
- puszka tuńczyka Rio mare w oliwie z oliwek; (duża lub mała i zmniejszamy ilość wszystkich składników o połowę);
- łyżka majonezu (można dozować w zależności jaką konsystencję się lubi);
- 4 bułki do burgerów;
- 4 plastry sera żółtego (uważam że najlepszy jest gouda Hochland);
- trochę ketchupu do posmarowania bułek (mój ulubiony Hellmann's napoli);
Tuńczyka odsączyć z oliwy. Cebulkę i ogórka pokroić w kosteczkę i wrzucić do odsączonego tuńczyka., wymieszać z majonezem. Bułeczki przekroić i posmarować z obu stron ketchupem, położyć plaster sera, nałożyć na środek bułki tuńczyka i zamknąć bułę. Włożyć do mikrofali na 2,5, nastawić funkcję grilla.
Samczej buły!!
0 comments:
Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich zdjęć, jeśli chcesz je wykorzystać to najpierw mnie o to spytaj!
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony. Jeśli masz ciekawą opinię na dany temat lub chcesz o coś spytać, albo po prostu chcesz pogadać, chętnie poczytam i odpowiem ;) Miłego dnia życzę.
Pozdrawiam Maya :*