Ciastko, Karmel, CZEKOLAADA!!!
Rewelacyjne ciacho, chrupiące słodziutkie, aromatyczne. Banalne w przyrządzeniu. Jeden z moich ulubionych przepisów.
Składniki na ciasto:
- 525 g mąki pszennej;
- 150 g cukru trzcinowego;
- 375 g masła o temperaturze pokojowej;
- 2 torebki małego cukru waniliowego
Składniki na masę:
- 2 puszki masy krówkowej 400 g;
Składniki na polewę czekoladową:
- 170 g mlecznej czekolady;
- 4 łyżki masła;
Przygotowanie:
Wymieszać składniki na ciasto i zagnieść. Podzielić ciasto na 3 równe części. Wyłożyć blaszkę papierem pergaminowym (ja piekłam w takiej o wym. 22cmx33cm). Piec każde z ciast w temp. 190°C przez 20 minut.
Masę krówkową wyłożyć pomiędzy dwa ciasta, na trzeci wylać polewę czekoladową. (Rozpuścić czekoladę w kompieli wodnej z masłem i wylać na ostatnią część ciasta na wierzch),
Mniam jakbym chętnie je zjadła, super że podałaś przepis:)Fajny blog:) będę wpadać tu częściej:)
OdpowiedzUsuńDziękuje :) Przepis jest banalny i smak rewelacyjny wiec polecam zrobić
OdpowiedzUsuń